(Sport)massage - Niet alleen voor (top)sporters

Een goede massage verbetert de doorbloeding van spieren, waardoor de kans op blessures wordt beperkt. Naast een massagebehandeling zal er ook advies afgegeven worden, zodat u weet hoe blessures te voorkomen zijn.
 
Van Intake tot behandelplan
Voordat er gestart kan worden met behandelen, zal er een intake plaatsvinden (alleen bij het eerste bezoek). Na de intake zal er een inspectie en functieonderzoek worden uitgevoerd om een juist behandelplan op te kunnen stellen. Het behandelplan kan bestaan uit massage(s), medical taping, advies, oefeningen, etc…
Indien er tijdens de inspectie of  het functieonderzoek een contra-indicatie wordt geconstateerd, dan zal ik u doorverwijzen naar uw huisarts of fysiotherapeut.
 
De behandeling
Indien u voor de eerste keer gemasseerd wordt, dan kan het voorkomen dat de behandelde lichaamsdelen wat gevoelig en beurs aanvoelen. Dit is een normale reactie, die vrij snel zal verdwijnen. Meestal bestaat een behandelplan uit meerdere afspraken, waarbij er gekeken wordt naar de vordering van het te behandelen deel. 
 
Uitbehandeld en nu?
Nadat de behandelingen het gewenste effect hebben bereikt, dan volgt een advies hoe u kan voorkomen deze klachten opnieuw te krijgen (blessurepreventie). 
Dit advies kan bestaan uit oefeningen (warming-up, rek en strek, kracht, etc….), houding en/of een regelmatige (sport)massage.