Mobiliseren Onderrug

Dorn Therapie

Vrijwel iedereen heeft wel een beenlengteverschil. Dit verschil kan variëren tot wel 4 cm!
Zijn de benen ongelijk, dan is bekkenscheefstand het gevolg. Eigenlijk hebben we wel even lange benen*, maar daar waar het been langer lijkt, is er meer ruimte in het heupgewricht.
*m.u.v. beenlengteverschil als gevolg van een operatie of geboorteproblemen

Wanneer Dorn therapie?
Bij SI-gewrichtsklachten, schouderklachten, beenlengteverschil, bekkenscheefstand, lage rugpijnen, nekklachten en hoofdpijn, scoliose, kifose, lordose, overige rug(pijn)klachten.
Maar ook bij diverse klachten die (in)direct een relatie hebben met de ruggenwervelkolom zoals darmklachten, hoofdpijn, duizeligheid, etc.

In tegenstelling tot “kraken” is de Dornmethode een milde therapie.
Met de duimen zet de Dorn-therapeut op een voorzichtige manier de wervels op hun plekje terug. Tegelijk wordt het bindweefsel tussen de wervels los gemaakt, waardoor de doorbloeding wordt verbeterd.

Mobiliseren Lumbale Wervelkolom

Voor mijn tijd als Sportmasseur werkte ik als ICT Business Consultant in Nederland en diverse landen in Europa. Een geweldige baan, maar door het vele reizen en zittend achter de laptop begon mijn rug slechter en slechter te worden, totdat ik nauwelijks nog normaal rechtop kon staan. Ik was toen ergens midden 30.

Voor een exacte diagnose heb ik een MRI scan laten maken van mijn rug. De uitslag was niet geweldig. Een tussenwervelschijf tussen de L4 en L5 was zo plat als een pannekoek. Uiteraard was mijn vraag toen aan de Orthopedisch Specialist wat ik er aan kon doen. “Leer er maar mee leven!” was zijn antwoord. Maar op dat moment was ik strijdvaardig en dacht dat er weldegelijk wat aan gedaan kon worden. Mijn Manueel-/Fysiotherapeut heeft mij in een lang traject begeleid d.m.v. verschillende behandelingen en oefeningen (Core-stability). Na anderhalf jaar van behandelingen en werkplek aanpassingen (o.a. zit/sta bureau) waren mijn klachten zo goed als verleden tijd.

Toen ik stopte met mijn werk en verder ging als Sportmasseur was een van mijn doelen om mij te verdiepen in de onderrug/heup. Vandaar dat ik naast de Dorn Therapie ook mij gericht heb op het ‘Dynamisch’ Mobiliseren van de Lumbale Wervelkolom. 

Uiteraard werk ik op dit gebied samen met Manueel- en Fysiotherapeuten om zo goed mogelijk de client te helpen. Met succes!